عصبانیت چگونه مغز شما را ویران می کند؟
خشم و فشار روانی ناشی از آن سبب افرایش بازجذب کلسیم توسط نورونهای مغزی و فعالیت بیش از حد توان آنها شده که نهایتا به مرگ زودرس آنجا می انجامد.
تماس با کلینیک تبسم جهت مشاوره سکته مغزی و رزرو نوبت
- شماره تلفن: ۶۶۵۶۴۶۷۴ | ۶۶۴۳۶۲۹۱
- ارسال درخواست ویزیت و مشاوره آنلاین سکته مغزی از طریق واتسپ : 09355354332
- زمان پاسخگویی: ساعت ۹ الی ۲۱
خشم و اضطراب ناشی از آن سبب تغییرات شیمیایی و فیزیکی متعددی در سیستم عصبی و بدن میگردد که بدن را آماده وضعیت "جنگ یا گریز" Fight or Flight مینماید.
این وضعیت در کوتاه مدت آمادگی مغز و بدن را برای رویارویی با شرایط تهدید کننده و واکنش بهتر در مقابل آنها بهبود می بخشد ولی در موارد شدید و طولانی مدت سبب تاثیرات مخرب و جبران ناپذیری بر بدن بویژه بر مغز خواهد شد.
افسردگی
بدلیل ترشح زیاد هورمون استرس(کورتیزول)، هورمون شادی(سروتونین) تدریجا کاهش یافته و نهایتا به افسردگی منجر خواهد شد.
اختلال در تصمیم گیری و قضاوت صحیح
افزایش ترشح هورمون کورتیزون سبب کاهش عملکرد لوب پیشانی مغز(PFC) شده و فرد در تصمیم گیری و قضاوت دچار مشکل میگردد.
ضعف در حافظه کوتاه مدت
خشم مفرط منجر به اختلال در عملکرد مرکز اصلی حافظه (هیپوکامپ) شده و درنتیجه بر حافظه کوتاه مدت(Short term memory) تاثیر منفی خواهد گذاشت.
افزایش خطر سکته مغزی
ترشح بیشتر ماده ای بنام آدرنالین (Adrenalin) در مغز و انقباضی عروقی و افزایش فشارخون سبب افزایش خطر سکته های مغزی(و قلبی) در فرد میگردد.
سردرد و میگرن
تغییرات عروقی ایجاد شده در مغز و عروق گردنی به هنگام عصبانیت، میتواند سبب بروز حملات میگرن شدید و یا سردردهای تنشی (Tension headache) گردد.
کاهش دید چشمها
افزایش فشار عروقی و فشار داخل کره چشم میتواند سبب کاهش موقت و درنهایت کاهش دید طولانی مدت در چشمها گردد.
اختلال خواب
ترشح مواد محرک و برانگیختگی حاصل از این موارد در فرد سبب بروز اختلال در به خواب رفتن و یا از خواب پریدن در صبح زود خواهد شد.
مرگ تدریجی سلولهای مغزی
خشم و فشار روانی ناشی از آن سبب افرایش بازجذب کلسیم توسط نورونهای مغزی و فعالیت بیش از حد توان آنها شده که نهایتا به مرگ زودرس آنجا می انجامد.