آنچه باید درباره سکته مغزی بدانید

درمان فلج بعد از سکته مغزی


تماس با کلینیک تبسم جهت مشاوره سکته مغزی و رزرو نوبت

  • شماره تلفن:   ۶۶۵۶۴۶۷۴   |   ۶۶۴۳۶۲۹۱
  • 09355354332
  • زمان پاسخگویی: ساعت ۹ الی ۲۱

سکته مغزی در اغلب کشورهای جهان دومین عامل معلولیت و ناتوانی های فیزیکی و فلج سمت راست بدن یا فلج سمت چپ بدن است و بدلیل عوارض جدی و قابل توجهی که فرد را پس از این بیماری درگیر خود می کند، بیمار و خانواده او برای بهبود هرچه سریعتر به راههای مختلفی متوصل میشوند که متاسفانه در بسیاری از موارد سبب هدر رفتن زمانی ارزشمند برای درمان و پیشگیری از بروز عوارض در بیمار سکته مغزی میگردد. 

درمان فلج بعد از سکته مغزی تبسم

 

درمان فلج ناشی از سکته مغزی؛ درمان جامع و چند جانبه توانبخشی

بطورکلی پس از درمانهای اولیه جهت پایدار نمودن وضعیت جسمی بیمار دچار فلج بعد از سکته مغزی در بیمارستان اولویت اصلی و بسیار مهم بیمار شروع درمان های جامع و چندجانبه توانبخشی سکته مغزی (Comprehensive Stroke Rehabilitation) است.


 این درمانها باید هرچه سریعتر و با فشردگی حداکثری شروع شوند. باید توجه داشت که توانبخشی سکته مغزی هرگز محدود به یک تخصص مثلا فیزیوتراپی نیست‌ چرا که نقائص و اختلالات در این بیماری در حوزه های مختلفی ایجاد میشود. 
در قدم اول بیمار باید توسط پزشک مسئول تیم توانبخشی ارزیابی شده و اولویت های کوتاه مدت و بلند مدت و برنامه مناسب درمانی وی مشخص گردد.
بسیاری از موارد براساس شرایط، بیمار تحت نظارت تیم توانبخشی در محل اقامت خود تحت درمان قرار میگیرد تا در اولین فرصت ممکن پس از رسیدن به میزانی از بهبود فیزیکی جهت ادامه درمان به مرکز مناسب توانبخشی انتقال یابد. 
برنامه توانبخشی بیمار سکته مغزی براساس نوع و شدت عوارض در هر بیمار میتواند متفاوت باشد ولی اساس درمانها بر مبنای  درمانهای دستی ( Manual Therapy) و تمرینات فیزیکی(Physical Exercise)و بازآموزی حرکتی(Functional Reeducation)در واحدهای مختلفی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و درمان اختلالات بلع، خدمات تخصصی پزشکی و استفاده از روشهای  مکمل مانند: تحریک مغناطیسی مغزی (rTMS)، بازآموزی حرکتی بااستفاده از روش بیوفیدبک (Biofeedback therapy)، درمان نقائص اندامها و اختلالات شناختی با روش حقیقت مجازی (Virtual Reality)، پیشگیری و یا درمان عوارض ایحاد شونده در مفاصل و عضلات مانند کاهش اسپاسم و سفتی تدریجی عضلات (Spasticity) بااستفاده از ارتوزها و اسپلینت های مناسب و یا تزریق منطقه ای داروی BTX-A (مانند Botox, Dysport, Masport,... )، پیشگیری یا درمان سندرم های ایجاد کننده درد در اندامها، درمانهای تخصصی بهبود تعادل ایستا و در حرکت (Static&Dynamic Balance Traninig)در کنار آموزش مداوم و جامع بیمار و خانواده و استفاده از خدمات  مختلف مشاوره ای  خواهد بود.


به عنوان یک قانون کلی شروع هرچه سریعتر درمانهای چندجانبه توانبخشی در فلج سمت چپ یا فلج سمت راست بدن بیمار سکته مغزی با صرف حداکثر زمان ممکن، اساس بهبود در بیماری سکته مغزی است و درمانهای دارویی و یا روشهای دیگری مانند استفاده از طب سوزنی، استفاده از زالو، ماساژ درمانی و یا درمانهای سنتی و غیره اثر قابل توجه و اثبات شده ای نداشته و تنها سبب از بین رفتن زمان و هزینه بیمار و گاها بروز عوارض جانبی میگردد.


مدیر کلینیک تبسم
 

دیدگاه شما

0

Website

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
 

سوالات سکته مغزی با پاسخ دکتر روزبه کاظمی