تحریک سلولهای مغزی - تی ام اس تراپی
یکی از تکنولوژیهای نوین که امروز در حیطه های مختلف پزشکی بویژه در زمینه بیماریهای مغز و اعصاب خصوصا درمان سکته مغزی مورد توجه فراوان قرار گرفته، تحریک سلولهای مغزی از طریق جمجمه یا به اختصار TMS است که مخفف عبارت Transcranial Magnetic Stimulation می باشد. از آنجایی که مغز پس از بروز آسیب اولیه، دارای سلولهای زنده ولی غیر فعال یا عملکرد مختل فراوانی در اطراف منطقه مرده است، عملا” بیمار بیش از میزان سلولهای از دست رفته مغز خود، دچار نقص و ناتوانی می گردد.
در تحریک مغزی پزشک آموزش دیده به توسط امواج الکترومغناطیسی مناطق ویژه ای از مغز را مورد هدف قرار می دهد، نتیجه عمل افزایش تعداد سلولهای فعال و نتیجتا” بهبود عملکرد مغز است که به کاهش نقائص جسمی منجر خواهد شد(می توان با برنامه به زندگی بازگشت .
لازم به ذکر است که تحریک سلولهای مغزی باید در یک برنامه جامع به تعداد و زمان مناسب و در کنار سایر درمانهای توانبخشی صورت پذیرد تا بیمار از حداکثر فواید درمانی آن برخوردار شود.
استفاده از این تکنولوژی در صورتی که توسط پزشک دارای تجربه صورت گیرد، هیچ عارضه ای نداشته و بیمار در طی روند توانبخشی خود توانایی های جدیدی را که ناشی از افزایش میزان سلولهای با کفایت مغزی است، تجربه خواهد نمود.
روش درمانی تی ام اس تراپی (tms تراپی) برای اولین بار در کشور در کلینیک تبسم و توسط دکتر روزبه کاظمی بر روی بیماران مبتلا به سکته مغزی و آسیبهای نخاعی آغاز شد و تا کنون تعداد بسیاری از هموطنان از فواید درمانی آن بهره مند شده اند.