تاثیر اسپلینت Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilization بردامنه حركتی اسپاستيسيتی و عملکرد اندام فوقانی در بيماران سكته مغزی
تماس با کلینیک تبسم جهت مشاوره سکته مغزی و رزرو نوبت
- شماره تلفن: ۶۶۵۶۴۶۷۴ | ۶۶۴۳۶۲۹۱
- ارسال درخواست ویزیت و مشاوره آنلاین سکته مغزی از طریق واتسپ : 09355354332
- زمان پاسخگویی: ساعت ۹ الی ۲۱
دکتر روزبه کاظمی، مالک امینی، آریان شمیلی
چکیده
مقدمه و هدف:
از جمله مشکلاتی که به دنبال سکته مغزی ایجاد می شود اسپاستیسیتی یا بالا رفتن تون عضلانی، کاهش دامنه حرکتی و کاهش عملکرد اندام فوقانی میباشد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر اسپلینت Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilization بر روی عملکرد اندام فوقانی، دامنه حرکتی مفاصل آرنج، مچ دست و متاکارپوفالینجیال واسپاستیسیتی آرنج و مچ دست در بیماران مبتلا به سکته مغزی بود.
روش بررسی:
این تحقیق به روش مداخله ای و به صورت پیش آزمون– پس آزمون (Design test Post – Pretest) انجام شد. یک گروه متشکل از 14 بیمار مبتلا به سکته مغزی با روش غیر احتمالی ساده وارد این مطالعه شدند و بر اساس معیارهای ورود و خروج از مطالعه، انتخاب و پس از ارزیابی اولیه اسپلینت به آنها داده شد و بعد از گذشت یک ماه 11 نفر از آنان دوباره مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ارزیابی اسپاستیسیتی از MAS، دامنه ی حرکتی از گونیامتری و عملکرد اندام فوقانی از فوگل مایر استفاده شد. بیماران اسپلینت را دو ساعت در روز و تمام شب (6 تا8 ساعت) به مدت 1 ماه پوشیدند.
یافته ها:
تفاوت عملکرد اندام فوقانی قبل وبعد از استفاده از اسپلینت با 04/0= P(v)معنی دار بود و تفاوت دامنه حرکتی مفاصل آرنج و دست و اسپاستیسیتی آرنج و مچ دست قبل و بعد از استفاده از اسپلینت با 05/0P(v)> معنیدار نبوده است.
نتیجه گیری:
نتایج تحقیق نشان میدهد که استفاده از اسپلینت Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilization میتواند عملکرد اندام فوقانی مبتلا در بیماران سکته مغزی را بهبود بخشد. اگر چه تغییراتی در اسپاستیسیتی و دامنه حرکتی در استفاده کوتاه مدت از اسپلینت یعنی به مدت 1 ماه دیده شد اما این تغییرات معنی داری نبود که نیازمند مطالعات بیشتری میباشد.
کلید واژه ها:
سکته مغزی، اسپلینت، اسپاستیسیتی، دامنه حرکتی، عملکرد